tez mam dokładnie taką i jest świetna
[O1] Jakiej firmy tłumik wybrać?
Zwiń
X
-
[O1] Jakiej firmy tłumik wybrać?
Nadszedł czas wymienić tłumiki końcowy i przy okazji środkowy i nie wiem co wybrać, kupić orginał czy zameinnik
orginał na forum około 400zł
bosal 200zł
izawit 110zł
dodam że autko zasilane LPG więc tłumiki padają szybciej i nie wiem czy warto dokładać kasy na lepszy
może macie jakieś doświadczenie i pomożecie wybrać jakiś dobry tłumik nie koniecznie z tych co podałem.
Jeszcze jedno pytanko zamiast kataliztora wsadziłem strumienice w kształcie kata, jakieś 4-5 lat temu i nie wiem czy też jej żywot się nie skończył. Myśle nad wsadzeniem zwykłej rury tylko nie wiem czy nie zrobi sie głośniej w aucie. Zależy mi na ciszy bo dziecko w drodze więc trzeba dbać o słuch malucha.
-
-
najlepiej kawalek rurki o tej samej srednicy.
mozesz pomyslec o 'puszce rozpreznej' - cos a'la dyfuzor - ale trzeba 'przeliczyc' wydech zeby miec pewnosc ze jest wstawiona w dobrym miejscu.
wstawiona w zlym 'zamuli'kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
z przeglądami raczej nie ma problemu katalizatora nie mam już pare lat i przegląd przechodzi bo:
Zamieszczone przez mg1976a może nikt nigdy analizatora spalin nie podpinał ? w to prędzej uwierzę...
Są jakieś tłumik które nadają sie w miejsce katalizatora, bo jak zrobić rure przelotową i ma być głośniej to już wole zostawić tą strumienice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mg1976no właśnie, jakim cudem wyniki są OK ? a może nikt nigdy analizatora spalin nie podpinał ? w to prędzej uwierzę...
Zamieszczone przez Marxco na to elektronika?zaiste ze wszystkich nauk enologia jest najszlachetniejsza
"Bo widzisz... w piciu nie trunek jest najważniejszy, a towarzystwo" - Stach Japycz "Rancho"
Komentarz
-
-
Panowie potrzebuję pomocy... W środku wypala się tłumik środkowy i wystarczy tylko jego wymiana i mam pytanie czy bez cięcia mogę wyjąć sam tłumik środkowy (cały układ wydechowy jest podzielony jakoś czy co?) czy jest on jednolity z końcowym??? Mam jeszcze oryginalny tłumik (serio, jak z fabryki wyjechał) i tłumiki robione dzisiaj do Octavii są sprzedawane jako element oddzielny również... Jednak jak patrzył znajomy na kanale (bo chcę wymieniać we własnym zakresie) to stwierdził, że tłumik środkowy jest połączony na stałe z końcowym, a jak byłem w zakładzie zajmującym się tłumikami to nie zapytałem się czy trzeba ciąć tłumik czy on jest oryginalnie podzielony na kilka części, ale mówił fachowiec, że nie ma problemu z wymianą tylko środkowego tłumika... Tak więc jak to jest zrobione oryginalnie, ktoś wie??? Proszę o opinie.
[ Dodano: Wto 24 Lip, 12 16:08 ]
Halloooooo??? Jest tu kto???
[ Dodano: Wto 24 Lip, 12 18:30 ]
Dobra, już sam sprawdziłem jak to jest u mnie... I mam połączony środkowy tłumik z końcowym więc trzeba go ciąć... Pozdrawiam.Skoda Octavia I 1.8 20V & Seat Toledo 1.8 20V - JAK BRACIA BLIŹNIAKI !!! Pozdrawiam!
Komentarz
-
-
Środkowy czy końcowy? Ja kupiłem skorupę "Izawit" i nie polecam, chociaż ciszej jest... Skoda ECO, czyli co?? Jedyną firmę, którą teraz polecam to polmoostrów, ciężko dostępne ale mają atesty międzynarodowe... Ewentualnie szukaj Marix.Skoda Octavia I 1.8 20V & Seat Toledo 1.8 20V - JAK BRACIA BLIŹNIAKI !!! Pozdrawiam!
Komentarz
-
Komentarz